Nieuwe reglementen voor Champions en Europa League: soepeler voor wintertransfers, vierde wissel,...
Foto: Photo News

De Europese Voetbalbond (UEFA) heeft dinsdag nog enkele bijkomende veranderingen aangekondigd voor de Champions en Europa League vanaf volgend seizoen. Opvallend: onder bepaalde omstandigheden is een vierde wissel mogelijk.

Zo zullen in de finales van de Champions en Europa League twaalf in plaats van zeven vervangers op de bank mogen plaatsnemen. Dit geldt ook voor de UEFA Super Cup. Deze nieuwe regel bevordert de keuzemogelijkheden van de coaches “in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen”, aldus de UEFA.

Verder zal er ook een vierde wissel mogelijk zijn bij verlengingen in de knockoutfase, dit na positief verlopen tests op onder meer het WK voor clubs. Op het komende WK in Rusland wordt deze regel eveneens toegepast.

Ook versoepelt de UEFA de regels voor het aantreden van wintertransfers in de Champions en Europa League. Vanaf volgend seizoen mag een club zonder beperkingen drie nieuwe spelers registreren na de groepsfase, zelfs al speelden ze voor de winterstop al voor een ander team in dezelfde Europese competitie. Dat was tot nu toe slechts mogelijk voor één speler.

Eerder raakte al onder meer bekend dat tijdens de groepsfase van de Champions League wedstrijden zullen plaatsvinden om 18u55 en om 21u. De voorbije seizoenen gingen die telkens door om 20u45, met uitzondering van de wedstrijden in Rusland (om 18u).