Tom Boonen maakt zijn eerste programma voor Eén
Foto: Photo News

Tom Boonen krijgt een eigen programma op Eén. Het wordt een nieuwe humaninterestreeks over fietsen. De opnames starten binnenkort.

‘De fiets heeft gemaakt dat ik een beter leven heb’, zegt ex-wielrenner Tom Boonen. ‘Vandaag kan ik doen wat ik wil. Maar ik ben lang niet de enige voor wie de fiets een middel is of kan zijn om op zoek te gaan naar een beter leven.’

In de reeks gaat Boonen op zoek naar mensen voor wie de fiets belangrijk is. Hij trekt met hen op, luistert naar hun verhalen en werkt met hen mee.

Momenteel zit het programma nog in de researchfase. In Mexico wil de productieploeg ex-bendeleden volgen die nu hun eigen low bikes maken en zo een veiligere omgeving voor de jeugd willen creëren. Ook fietsambulanciers in Malawi staan op het verlanglijstje.

Twee jaar

De humaninterestreeks is Tom Boonens eerste programma op het net. De komende twee jaar zal Tom Boonen programma’s maken voor Eén.

Olivier Goris, netmanager van Eén, is blij met de samenwerking. ‘Niet alleen omdat hij een groot kampioen is, maar vooral omdat hij alles in zich heeft om een sterke tv-maker te worden.’

Sinds zijn pensioen als profwielrenner smijt Tom Boonen zich op nieuwe uitdagingen. Eerst focuste hij zich op zijn tweede liefde de autosport, maar ondertussen kwam hij terug in de koers als raadgever van Lotto-Soudal en cocommentator bij VTM.