Delvaux breidt uit tot in Verenigde Staten
De Brillant van Delvaux Foto: rr

De Belgische luxehandtassenfabrikant Delvaux opent in oktober een productievestiging in Frankrijk, de derde van het merk, en een eerste winkel in de Verenigde Staten, in New York.

Het merk, opgericht in 1829, wil ‘zijn productiecapaciteit verdubbelen om tegemoet te komen aan de vraag’. Dat zegt de directie.

Delvaux maakt handtassen in Brussel en het Franse Bourg-Argental. In oktober komt er een atelier bij in het Franse Avoudrey, niet ver van Zwitserland. Een honderdtal werknemers van het bedrijf SIS in Avoudrey krijgt een opleiding om te werken in het atelier dat Delvaux er bouwt.

Delvaux heeft 37 eigen winkels, waaronder acht in België, drie in Parijs en een twintigtal in Azië. Daar komt in oktober een winkel in de Verenigde Staten bij, op Fifth Avenue in New York, tegenover Central Park. In Europa krijgt Londen dit jaar zijn derde winkel en Italië zijn eerste, in Milaan.

Delvaux, dat niet beursgenoteerd is, realiseert een jaaromzet van ‘meer dan 100 miljoen euro’. Het merk werd in 2011 gekocht door First Heritage Brands (FHB).