Modewereld sluit Britney Spears eindelijk in de armen
Foto: Peter Lindbergh voor Kenzo

De stijl van Britney Spears wordt niet meteen geassocieerd met high-end fashion. Toch schopte de popprinses het alsnog tot gezicht van het Franse modelabel Kenzo. Inclusief navelpiercing.

Ontwerpers Carol Lim en Humberto Leon lanceren met La Collection Momento een tweede kledingcollectie met een flinke laag nostalgie bovenop. De collectie is een tribuut aan Kenzo Jeans dat in 1986 werd gelanceerd. Lim en Leon vonden La Spears de meest geschikte persoon om hun denim aan te trekken. Het is meteen ook de eerste keer dat de intussen 36-jarige Amerikaanse zangeres model mag spelen voor een belangrijk modelabel.

De foto’s werden gemaakt door topfotograaf Peter Lindbergh in de straten van Parijs. Ook dat was nieuw voor Spears. ‘Ik ben het gewoon dat een fotoshoot plaatsvindt in een studio of kleine ruimte, en nu stonden we op straat. We waren buiten en ik had weinig verhullende kleding aan, dat voelde wat vreemd, maar op foto ziet het er geweldig uit’, vertelde ze aan Vogue.

Voor de zangeres die in 1999 doorbrak met ‘…Baby One More Time’ is de klus voor Kenzo opnieuw een belangrijke mijlpaal na haar comeback, nadat ze in 2007 crashte na acht jaar in de spotlights te leven. U zult zich vast nog de nieuwsberichten herinneren over foute relaties, drugs, afkicken, voogdij over kinderen kwijt en uiteraard het moment waarop ze haar hoofd laat kaalscheren voor het oog van de paparazzi.

Maar wie dacht dat ze toen ook meteen een kruis kon maken over haar carrière zat verkeerd. Spears krabbelde recht, bracht nog een handvol albums uit en versierde een jarenlange residentie in Las Vegas. Haar negende en meest recente plaat Glory werd door de recensenten zelfs positief onthaald. Deze zomer staat ze ook in het Antwerpse Sportpaleis.