Aan een middelbare school in de Amerikaanse staat Maryland heeft zich deze ochtend (lokale tijd) een schietpartij voorgedaan. De schutter is overleden. Dat meldt Tim Cameron, sheriff van de county St. Mary's.

De Great Mills High School in de county St. Mary’s is tegen 8.30 uur plaatselijke tijd onder ‘lockdown’ geplaatst na een schietpartij op het schoolterrein. De schietpartij werd snel bevestigd door de lokale sheriff, die de ouders van de schoolkinderen op het hart drukt zich niet ter plekke te begeven.

De dader heeft twee andere studenten onder vuur genomen, een meisje en een jongen. Beiden zijn zwaargewond en werdenovergebracht naar een ziekenhuis in de buurt. In een update bevestigt sheriff Cameron dat de dader neergeschoten werd door een politieagent die instaat voor de bewaking van de school.

Doodstraf

De Great Mills High School ligt zo’n anderhalf uur ten zuidoosten van de Amerikaanse hoofdstad Washington en telt ruwweg 1.600 leerlingen tussen 14 en 18 jaar oud.

Medio februari werden de Verenigde Staten nog opgeschrikt door een schietpartij op een school in Parkland, Florida. Daarbij vielen achttien doden. De procureurs in Florida hebben vorige week al bekend gemaakt dat ze de doodstraf zullen vorderen tegen de dader, de negentienjarige Nikolas Cruz. Naar aanleiding van de schietpartij in Parkland laaide in de Verenigde Staten het debat over de wapenwetgeving terug in alle hevigheid op.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig