Lokers burgemeester is duidelijk: “We zitten al een kwarteeuw in het bestuur, dat zouden we graag blijven voortdoen”
Burgemeester Anthuenis (links), huidig voorzitter Stefan Walgraeve en gewezen voorzitter Rudi Hendrickx voor het nieuwe Open VLD-hoofdkwartier Den Blauwen Hof. Foto: ies

Met een gloednieuw gebouw, een boek, een nieuwe slogan en een reeks nieuwe kandidaten wil Open VLD Lokeren ook de volgende zes jaar mee de Durmestad besturen. De partij levert er al 24 jaar onafgebroken de burgemeester en wil dat graag blijven doen.

‘Den Blauwen Hof’, zo werd het nieuwe hoofdkwartier van de Open VLD gisteren officieel gedoopt. “Met dit gebouw zijn we een van de weinige afdelingen van onze partij die hun eigen gebouwen bezitten”, vertelt voorzitter Stefan Walgraeve. “Aan de nieuwbouw hangt een prijskaartje van zowat 600.000 euro. Iets minder dan de helft daarvan konden we recupereren via de verkoop van het voormalige café Carlton. De oude feestzaal Concordia hebben we dan afgebroken en vervangen door dit complex dat bestaat uit een polyvalente ruimte, burelen én vijf afzonderlijke kantoorruimtes waar we lokale start-upbedrijven de kans willen geven om zich te ontwikkelen.”

Kwarteeuw in bestuur

Tegelijk met de opening van het nieuwe gebouw stelde gewezen voorzitter Rudi Hendrickx ook zijn boek over de geschiedenis van het liberaal huis in Lokeren voor. Hendrickx vond stukken uit de achttiende eeuw waaruit de liberale aanwezigheid in Lokeren blijkt.

Tot slot stelde burgemeester Anthuenis zelf de volledige lijst voor waarmee Open VLD in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. “Onze ambitie is duidelijk. We zitten al een kwarteeuw onafgebroken mee in het bestuur en leveren ook al zolang de burgemeester. Eerst mijn vader, nadien ikzelf. We willen dat graag voort blijven doen en hadden geen moeite om een sterke kandidatenlijst naar voor te schuiven. We hebben mensen uit alle sectoren, uit alle delen van onze stad en uit alle leeftijdsgroepen.”

Na burgemeester Anthuenis volgen de schepenen Van Rysselberghe en De Waele. Afdelingsvoorzitter Walgraeve staat op de vierde plaats. Uittredend OCMW-voorzitter Luc De Block komt niet meer op voor de gemeenteraadsverkiezingen, hij mikt op een plaats in de provincieraad waar de lijst wordt getrokken door uittredend bestendig afgevaardigde Hilde Bruggeman die net als minister van staat Karel De Gucht ook aanwezig was op de het openingsfeest van ‘Den Blauwen Hof’.