SamenPlus verjongt met drie nieuwe namen, waarvan één nog 19 moet worden
Evert Geldhof, Nicolas Claerhout en Lieselotte Van Hoecke versterken SamenPlus. Foto: cte

SamenPlus, de partij van burgemeester Philippe De Coninck, lanceert met een advocaat, een voormalig jongerenvoorzitter en een ‘groen blaadje’ drie nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober.

“We willen vijftig procent nieuwe mensen. En vijftig procent mensen met ervaring”, zegt burgemeester Philippe De Coninck over de SamenPlus-lijst, die straks voor de vierde keer op rij de gemeenteraadsverkiezingen wil winnen. Donderdagavond werden drie nieuwe kandidaten voorgesteld om de lijst te versterken.

Nicolas Claerhout (38) uit Oosteeklo is jurist-advocaat, curator bij de rechtbank van koophandel en papa van drie jonge kinderen. Hij is actief in de ouderraad en bij de dorpskrant Oosteeklo Vandaag. Hij stond mee aan de wieg van een buurtinformatienetwerk. Claerhout moet als onafhankelijk kandidaat voor meer betrokkenheid, aanwezigheid en een kritische noot in Oosteeklo zorgen.

SPA. lanceert Lieselotte Van Hoecke (31). Ze is al tien jaar politiek actief en was jongerenvoorzitter van SP.A Gent en Oost-Vlaanderen. Als hoofdmaatschappelijk werker voor het OCMW Gent en vrijwilliger in de Wereldwinkel, GROS en de Fairtrade werkgroep heeft ze heel wat ervaring in sociale zaken.

Jeugd

Evert Geldhof wordt 19 in de week voor de gemeenteraadsverkiezingen en is wellicht het groenste blaadje op de SamenPlus-lijst. Hij geeft leiding bij Chiro Assenede, voetbalt er en studeert elektromechanica in het PTI. Hij wil dat thema's ook vanuit jeugdig perspectief bekeken worden.

Eerder raakte al bekend dat burgemeester De Coninck de lijst zal trekken voor Dominique Buysse en Servaas Van Eynde. Ook schepenen David Vercauteren, Chantal Bobelijn en Hilde Baetslé doen opnieuw mee.

SamenPlus moet het opnemen tegen Anders, de nieuwe politieke beweging van CD&V, N-VA en verruimingskandidaten.