Weinig interesse voor cash for car
Slechts een op de zes overweegt zijn bedrijfswagen in te ruilen voor cash. Foto: VUM

Slechts een op de zes van de werknemers met een bedrijfswagen toont interesse in de formule ‘cash for car’. Ook de werkgevers zijn niet happig.

De mobiliteitsvergoeding ‘cash for car’ is gisteren goedgekeurd in de plenaire vergadering van de Kamer. Maar veel interesse voor de regeling is er niet, blijkt uit een rondvraag door iVox, in opdracht van hr-dienstverlener SD Worx en vacature.com. De enquête is gehouden bij 2.000 werknemers en 500 werkgevers.

Belangrijkste resultaat: amper 16 procent van de werknemers met een bedrijfswagen overwegen een inruiling van die wagen voor extra loon. Daarentegen zegt ruim twee op de drie van de werknemers (68 procent) zijn huidige job niet te hebben aangenomen als er geen bedrijfswagen in het salarispakket zat.

Deel van loonpakket

Bij de werkgevers klinkt eenzelfde teneur. Meer dan de helft (56,7 procent) ziet zich verplicht om bedrijfswagens aan te bieden om concurrentieel te blijven. Vooral bij grote werkgevers zijn bedrijfswagens vanzelfsprekend: bij meer dan acht op de tien (82,1 procent) van de bedrijven met meer dan honderd werknemers zit een bedrijfswagen automatisch in het loonpakket.