Damso is meest gestreamde Belgische muzikant
Damso Foto: BELGA_HANDOUT

Zijn muziek werd te vrouwonvriendelijke bevonden om het WK-lied van de Rode Duivels te mogen maken, maar toch werd Damso vorig jaar het meest gestreamd. De omstreden rapper ontvangt daarom de Ultratop Streaming Award.

Dat heeft Sam Jaspers, directeur van Ultratop, vrijdag bekendgemaakt. Damso haalde met het album ‘Ipséité’ de top van de Waalse albumlijst. Hij scoorde ook vier toptienhits, die vooral in streaming heel veel succes oogstten, zoals ‘Macarena’ en ‘Mwaka Moon’, de nummeréénhit met Kalash.

De Brusselse rapper liep de voorbije weken in de kijker. Damso zou voor de Voetbalbond het WK-lied leveren, maar dat stuitte op protest van meerdere organisaties en politici, vanwege zijn expliciete en vrouwonvriendelijke teksten. De Voetbalbond stopte de samenwerking met Damso. De rapper zelf liet weten tevreden te zijn met de gratis reclame.

De ex-laureaten Dimitri Vegas & Like Mike en Lost Frequencies eindigde dit keer in de streaminglijst op de tweede en derde plaats. Oscar And The Wolf en Bazart vervolledigen de top 5, terwijl ‘Here With You’ van Lost Frequencies & Netsky het meest gestreamde lokale nummer was.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig