Parket vraagt plots vrijspraak zus Soufiane

Verrassing op het Brusselse hof van Assisen: het parket vraagt plots de vrijspraak voor Bouchra F.. De jonge vrouw staat terecht voor doodslag op haar 4-jarig broertje Soufiane.

Het openbaar ministerie zou niet langer overtuigd zijn van de schuld van de 20-jarige Bouchra na de getuigenis van verschillende wetsdokters  woensdag op het proces. Toen bleek er veel onenigheid te bestaan over de doodsoorzaak van Soufiane. Zo heeft een van de experts gezegd dat de striem rond de nek van het jongetje post mortem, dus na diens dood, werd veroorzaakt. En net die striemen waren voor de speurders het ultieme bewijs dat Bouchra haar broertje gewurgd zou hebben.

De openbare aanklager is nog altijd niet zeker dat Bouchra haar broer niét gedood heeft, maar door de onenigheid bij de experts is er nu dus intussen twijfel over haar schuld, en moet hij de vrijspraak vragen.

De 4-jarige Soufiane overleed op 1 juli 2015 in de ouderlijke woning in Sint-Agatha-Berchem. Die dag had Bouchra F. omstreeks 16 uur een buurvrouw opgeroepen, omdat haar broertje bewegingloos in een zetel lag. Hun ouders waren afwezig en het toen 17-jarige meisje moest op haar broertje letten. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en probeerden het kind te reanimeren. Alle pogingen waren tevergeefs, een uur later werd het overlijden vastgesteld.

Na zes maanden werd de natuurlijke dood plots een moord en belandde Bouchra F. achter de tralies. Volgens het onderzoek viel Bouchra haar broertje aan, omdat die een afspraak met haar vriendje verhinderde.

Maar daar twijfelt het openbaar ministerie nu toch aan. Bouchra zelf heeft altijd ontkend dat ze haar broertje zou hebben gedood. Ook de ouders en de intussen ex-vriend van de jonge vrouw noemen de beschuldigingen tegenover Bouchra ‘belachelijk’. 

Parket vraagt plots vrijspraak zus Soufiane