Ex-N-VA’er Michel De Sutter nu ingelijfd door SMS: “Ik had de luxe om te kiezen”
Ex-N-VA'er Michel De Sutter heeft nieuw politiek onderdak gevonden bij SMS: “Ik had de luxe om te kiezen”. Foto: mye

Zoals verwacht koos de politiek dakloze Michel De Sutter voor SMS om op 14 oktober naar de kiezer te trekken.

Michel De Sutter was zes jaar terug nog de oprichter van de Eeklose N-VA-afdeling, waarmee hij meteen zes zetels binnenhaalde. Zelf scoorde hij een mooie 745 voorkeurstemmen. Eén jaar geleden stapte hij echter uit de partij wegens meningsverschillen binnen het bestuur, waardoor hij sindsdien als onafhankelijke zetelt in de gemeenteraad.

De Sutter heeft echter nieuw politiek onderdak gevonden bij oppositiepartij SMS, iets wat geen grote verrassing is. “Ik heb van alle Eeklose partijen een uitnodiging gekregen. Ik veronderstel dat dat komt door mijn aantal stemmen, dus ik had de luxe om te kiezen”, zegt De Sutter. “Ik heb voor SMS gekozen omdat dat een beweging is en geen partij. In een beweging zitten mensen van alle gezindten, die op basis van gelijkheid, overleg en verschillende meningen aan elkaar te toetsen, tot de beste oplossing komen.”

Opmerkelijk: De Sutter vroeg de veertiende plaats op de lijst. “Dat is een symbolische plaats, in het midden van de mensen”, voert De Sutter aan.

Monitor Jiry Boute

Naast De Sutter stelde SMS gisteravond nog een nieuwe kandidaat voor, namelijk de 23-jarige Jiry Boute, die monitor is bij speelpleinwerking 't Ges. “Ik dacht: waarom niet? Er was een warm contact met het bestuur en de partij is niet links en niet rechts. Zelf vind ik dat er in Eeklo nog een pak meer voor de jeugd kan gedaan worden”, zegt de student.

SMS is nog op zoek naar vier vrouwelijke kandidaten om de lijst voor 14 oktober te vervolledigen. “Dat zal geen probleem vormen. In mei stellen we onze volledige lijst voor”, klinkt het.