Man die ‘vampier’ doodde wordt geïnterneerd
Foto: fvv

Kris V.M. (39) uit Vurste bij Gavere, die in 2014 zijn vriendin onthoofdde, wordt geïnterneerd. Dat heeft de correctionele rechtbank in Gent beslist.

Volgens zijn verhaal verstikte hij eerst zijn vriendin en sleepte haar naar de keuken. Daar sneed hij haar hoofd af en zette het in de afwasbak. ‘Het hoofd mocht niet bij het lichaam blijven. Anders kon het er weer aangezet worden en was de vampier opnieuw levend.’

De rechtbank oordeelde dat de man verkeerde in een psychose en tot op heden nog steeds lijdt aan een geestesstoornis. De internering werd dan ook bevolen voor de doodslag.

Het openbaar ministerie, dat V.M. toerekeningsvatbaar acht, vorderde enkele weken geleden 30 jaar opsluiting en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

’De beklaagde is blijvend kwetsbaar voor geestesstoornissen’, stelt de rechtbank. ‘Hij moet blijven worden opgevolgd. Hij is een gevaar voor de fysieke integriteit voor zijn omgeving en lijdt nog steeds aan een geestesstoornis. Hij kan opnieuw misdaden en wanbedrijven plegen die derden kunnen bedreigen. Hij voldoet dus aan de interneringswet.’