Casa breidt uit in Nederland
Foto: casa

De interieurwinkelketen Casa, eigendom van de familie Blokker, neemt 110 Xenos-winkels over in Nederland van de Blokker Holding en vormt die om tot Casa-winkels.

CASA neemt circa 110 Xenos-winkellocaties over van Blokker Holding. CASA is zelf al eigendom van de familie Blokker maar zit niet onder de structuur van de Blokker Holding. Casa  is een internationaal opererende interieurwinkelketen met 500 winkels in acht Europese landen. Xenos is wel onderdeel van die Blokker Holding.

De overgenomen Xenoswinkels worden in twee fases omgebouwd volgens de CASA-formule. De eerste 50 CASA-winkels zullen nog voor het einde van dit jaar in Nederland opengaan. Voor de zomer van 2019 volgen de overige winkels.

Circa 1.900 medewerkers van de om te bouwen Xenoswinkels gaan mee naar de nieuwe CASA-formule. Na afronding van de winkelombouw naar de CASA-formule zullen het distributiecentrum en het hoofdkantoor van Xenos in Waalwijk worden gesloten, waardoor van de 2.930 mensen die nu nog bij Xenos werken.er 180 hun job verliezen.

De resterende Xenoswinkels (circa 60) worden buiten Blokker Holding voortgezet door de familie Blokker. De precieze invulling van de toekomstige Xenosformule wordt de komende maanden nader bepaald. De 180 mensen die hun werk verliezen, kunnen gebruik maken van het sociaal plan dat Blokker Holding eerder is overeengekomen met de vakbonden.

In januari 2018 werden al de activiteiten van Xenos in Duitsland (63 Xenoswinkels) aan de Duitse retailketen TEDi verkocht.