Veviba vermengde ook biologisch vlees met niet-biologisch vlees
Foto: BELGA

Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende.

Toen Veviba, onderdeel van slachthuisgroep Verbist, eind vorige week zijn vergunning verloor, luidde het dat het bedrijf gesjoemeld had met de data op etiketten van ingevroren vlees. Ook was slachtafval dat niet geschikt was voor menselijke consumptie, toch als gehakt bij slagers terechtgekomen.

Het dossier lag al sinds het najaar van 2016 op het bureau van het parket van Luxemburg, dat maandag opnieuw communiceerde over het onderzoek. In een kort communiqué bevestigde het parket de ‘grootschalige’ huiszoeking op de site van het slachthuis in Bastenaken op 28 februari. ‘Het gerechtelijk onderzoek gaat voort’, klonk het ook nog. Tot slot werden ook vraagtekens geplaatst bij het ‘bio’-certificaat van een deel van de productie.

Wil dat zeggen dat Veviba ook biologisch vlees met niet-biologisch vlees vermengde? ‘Daar lijkt het op’, bevestigt Sarah Pollet van het parket van Luxemburg aan De Standaard. Eerder was al duidelijk gemaakt dat wie ossenstaart kocht in bepaalde vestigingen van Colruyt, Delhaize en Match maar beter de website van het FAVV raadpleegt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig