Benedikt van Staen wordt lijsttrekker N-VA Meulebeke
Johan De Poorter, lijsttrekker Benedikt Van Staen, Machteld Vanhee en Peter Raedt moeten het gezicht vormen van de verkiezingscampagne. Foto: slr

De Meulebeekse afdeling van N-VA heeft de voornaamste kandidaten van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld.

Het voltallige N-VA-bestuur lanceert onder de slogan ‘Beresterk’ meteen vier partijgenoten die de boegbeelden worden van de campagne. Zoals eerder al bekend, doet voormalig fractieleider Rik Vergote niet mee aan de verkiezingen. De nieuwe fractieleider Benedikt Van Staen is de nieuwe lijsttrekker voor N-VA. Hij wordt gevolgd door kopvrouw Machteld Vanhee en nieuwkomer Peter Raedt. Huidig voorzitter Johan De Poorter zal de lijst duwen.

De partij maakte ook al drie speerpunten bekend waarmee ze naar de kiezer wil trekken. Vorige zomer hield de partij immers een grote bevraging onder de inwoners. “Er kwamen maar liefst 334 reacties binnen. Daaruit kwam een aantal opvallende pijnpunten van de huidige meerderheid naar boven”, zegt Benedikt Van Staen. “Vooral de inspraak van de inwoners is een werkpunt. Wij willen in de toekomst inspraak op een structurele manier in het beleid verankeren en de bestaande adviesraden opwaarderen. Daarnaast willen we ons ook focussen op het samenbrengen van inwoners in tijdelijke adviesgroepen voor bepaalde materies en projecten. We willen onze ‘berengemeente’ teruggeven aan alle Meulebekenaren.”

De partij wil voorts werk maken van een kindvriendelijke gemeente en ijvert voor meer groen.