De politie is dinsdagavond binnengevallen in clubhuizen van de motorbende Hells Angels in Limburg. Twaalf mensen zijn opgepakt, zo laat het parket weten.

Er zijn afgelopen nacht 18 huiszoekingen uitgevoerd in ons land, onder meer in Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren, Genk, Lanaken, Halen, Balen, Kinrooi, Hechtel-Eksel, Diepenbeek, Meeuwen-Gruitrode en Sint-Truiden.

Daarbij zijn twaalf mensen gearresteerd, allemaal gelinkt aan de Hells Angels. Er werd onder meer geld, munitie, drugs en een vijftigtal wapens in beslag genomen. De politie trof onder andere een raketlanceerder, tasers, politielogo’s en nazi- en SS-attributen aan.

Het parket benadrukt dat er ondanks het wapenarsenaal geen links is met terreurorganisaties. De invallen kaderen in een grootschalig onderzoek naar motorbendes in Limburg.

Limburg

Volgens federaal procureur Wenke Roggen kiezen motorbendes vooral voor Limburg vanwege de ligging van de provincie. ‘In het buitenland worden ze verboden, en dus kiezen deze organisaties voor Limburg’, zegt ze.

Het aantal motorbendes is in Limburg explosief toegenomen: van drie naar tien chapters (afdelingen), bijgestaan door 22 supportclubs (steunclubs). De vestigingen zijn een gevolg van strenge maatregelen in Duitsland en Nederland die, in tegenstelling tot ons land, clubs als criminele organisaties vervolgen. Daardoor weken clubleden uit naar ons land.