Chapelle zet haar schouders onder het Huis Poiret. Ze kocht de naam van het oude modehuis niet zelf, maar wordt wel ceo van de firma: twee dagen per week zal ze in Parijs meewerken aan de herlancering van het modebedrijf dat begin twintigste eeuw als een van de invloedrijkste en meest visionaire van de wereld gold.

Chapelle werd gevraagd voor de job door Chung Yoo-Kyung, de steenrijke kleindochter van de stichter van Samsung, die de merknaam Poiret in handen heeft. Ze zal samenwerken met creatief directeur Yiqing Yin. ‘Het gaat niet om het afstoffen van een oud huis’, aldus Chapelle. ‘We willen het vertalen naar vandaag.’

Art deco

Paul Poiret was niet alleen een trendsetter in de mode, hij was ook een sleutelfiguur binnen de art deco. Naast kledij en accessoires, maakte hij ook meubels, interieuraccessoires, sieraden en zelfs parfums. Boris Devis nam die visie op mode als uitgangspunt van zijn ontwerp voor de showroom in de Rue de Lancry in Parijs. Devis en zijn team van designers, kunstenaars en fotografen gaven elk op hun manier een eigenzinnige twist aan zijn conceptuele idee.

'De link naar art deco is prominent aanwezig in de ruimte met rijke kleuren, geometrische figuren en eclectische accenten. Goudkleurige details lopen als rode draad door het interieur, een trompe-l'oeil bakent de accessoirecollectie op speelse wijze af', klinkt het.