Francken botst met Rutten over woonstbetreding: 'Niets te zeggen over Brusselse bende'
Gwendolyn Rutten Foto: Belga
Dat Open VLD in Brussel mee een resolutie heeft ondertekend om het wetsontwerp over woonstbetreding te veroordelen, valt slecht bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Het kwam daarover vanmorgen op Twitter tot een stevige discussie met Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten.

Het wetsontwerp laat de politie toe huizen binnen te gaan, waar zich mensen bevinden die niet wettelijk in ons land verblijven en die het grondgebied moeten verlaten. De federale regering trok de wet na protest in en herbekijkt ze momenteel.

Francken verbaasde zich er maandagavond al over dat Open VLD die resolutie in Brussel mee heeft ingediend, en daardoor zich verzet tegen een wetsontwerp dat de partij binnen de federale regering tot dusver mee goedkeurde. 

Rutten reageerde vanmorgen dat haar partij aandringt op aanpassingen, en wees erop dat ook de MR dit wil. Wat bij Francken de opmerking ontlokte dat MR de 'kwakkelresolutie' in het Brussels Parlement niet mee heeft ondertekend. Hij ziet daarin ook de bevestiging dat Rutten 'over uw Brusselse bende' geen controle heeft. 

Volgens Rutten moeten de partijen er samen wel aan uitkomen om het wetsvoorstel nog aan te passen. 'We zullen ook deze noot zeker kraken. Samen', sloot Francken van zijn kant de discussie af.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig