Op reis naar de Balkan? Stop eens in Slovenië
Ptuj Foto: rr

Slovenië wil de miljoenen toeristen die jaarlijks door het land reizen bij zich houden. Daarvoor koppelen ze dit jaar de aankoop van het wegenvignet aan kortingen op toeristische attracties in het land zelf.

De Sloveense toeristische dienst hoopt dat door de autovignet-actie een gedeelte van de 22 miljoen toeristen die jaarlijks de Sloveense grens overschrijden wat langer in het land zullen blijven.

De kosten van het vignet zijn volgens de dienst snel terugverdiend, omdat er heel wat activiteiten gratis of met korting worden aangeboden.

Activiteiten

Op vertoon van het vignet kunnen toeristen in Ptuj, de oudste stad van het land, gratis het Ptuj-Ormož regionaal museum, de wijnkelder en het Dominicaanse klooster bezoeken.

In Maribor, de tweede grootste stad van Slovenië, wordt korting gegeven voor het regionaal museum, het Oude Wijnhuis, en kan je genieten van een gratis rit met de kabelbaan naar de Pohorje heuvels. Toeristen kunnen er ook gratis eten in een geselecteerd restaurant.

Wie van kastelen houdt kan een gratis bezoek brengen aan het Predjama kasteel, dat 123 meter hoog op een klif ligt. Het vignet geeft recht op vier gratis tickets voor de nabijgelegen Postojna grotten.

En fans van paarden kunnen gratis naar de Lipica Stud Farm, om de beroemde Lippizaner paarden van dichtbij te bewonderen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig