‘Black Mirror’ mag opnieuw angst zaaien met vijfde seizoen
Stel je voor dat je iedereen op straat een score kan geven met je smartphone en dat die score levensbelangrijk is... Foto: © Laurie Sparham/Netflix/The Hol

Netflix heeft bekendgemaakt dat ‘Black Mirror’, een serie waarin (het gebruik van) de technologie op onze planeet ontspoort, een vijfde seizoen krijgt. Fans maken er een sport van om zo veel mogelijk fragmenten uit de eerste teaser te herkennen.

Vertrouwt u uw geheugen? Indien ja: waarom eigenlijk? De herinneringen die u heeft, zijn fragmentarisch en kunnen gemanipuleerd worden. Zou het niet beter zijn mocht iedereen een geheugenchip hebben, die alles opneemt en die u eindeloos opnieuw kunt afspelen zoals een opgenomen film? Of zou u dan gek worden?

De aflevering ‘The entire history of you’ is slechts een van de vele manieren waarop de televisieserie ‘Black Mirror’ de meest angstaanjagende gevolgen van geëscaleerde technologiesnufjes en -bewegingen in beeld brengt.

De serie blijft een enorm succes, waardoor Netflix - vlak na de eerste trailer voor ‘House of Cards’ - meteen heeft aangekondigd dat ‘Black Mirror’ een vijfde seizoen krijgt. Welke uitwassen van de technologische vooruitgang aan bod zullen komen en wat de precieze startdatum van het nieuwe seizoen wordt, is nog niet duidelijk. Wel loste Netflix al een teaser, waarin beelden van verschillende vorige afleveringen te zien zijn. Fans maken er nu een sport van om zo veel mogelijk fragmenten te herkennen. Sommigen zien zelfs 'verborgen hints' naar mogelijke thema's voor het vijfde seizoen. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig