Maikel is nog maar 23 maar toch al kandidaat-burgemeester van deze nieuwe fusiegemeente
Maikel Parmentier: “Als uiteindelijk de vraag zou komen om burgemeester te worden, dan zeg ik ja.” Foto: svd

Maikel Parmentier, een 23-jarige student uit Lovendegem, is de kandidaat-burgemeester van N-VA Lievegem. “Ik wil af van het oubollige imago van de politiek. Maar om iets te veranderen, moet je wel je nek uitsteken”, zegt hij.

Ongetwijfeld is Maikel Parmentier één van de jongste lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober. Het lijkt een risico, maar voorzitter Didier Garré van N-VA Lievegem ziet het probleem niet. “Maikel en nog een andere kandidaat hadden aangegeven dat zij het lijsttrekkerschap ambieerden. Tijdens de jongste bestuursvergadering kwamen beide kandidaten hun motivering toelichten, waarna werd overgegaan tot een geheime stemming. Ik denk dat Maikels jeugdig enthousiasme de doorslag heeft gegeven.”

Maikel Parmentier zelf wijst erop dat hij er niet alleen voor staat. “Achter mij staat een ervaren bestuursteam dat over tonnen dossierkennis beschikt”, zegt hij.

De jonge lijsttrekker is er alvast klaar voor, maar blijft naar eigen zeggen wel realistisch. “CD&V behaalde tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen in de drie Lievegemse gemeenten zeer goede resultaten. In Zomergem scoorde Tony Vermeire zelfs 49 procent. Het wordt niet gemakkelijk, maar ik ben alleszins bijzonder gemotiveerd om met N-VA een goede uitslag te halen. Als uiteindelijk de vraag zou komen om burgemeester te worden, dan zeg ik ja.”

Parmentier wil af van het oubollige imago van de politiek. “Bijna al mijn vrienden zijn niet met politiek bezig, omdat dat ‘iets voor oude mensen is.’ Maar ik ben het daar niet mee eens”, aldus Parmentier. “De jeugd is de toekomst, maar om iets te veranderen moeten jongeren wel zelf hun nek uitsteken. Daarnaast vind ik dat de oprukkende verstedelijking moet bestreden worden.”

Zoekertje

“Ten slotte denk ik dat het beleid een pak efficiënter en transparanter gevoerd moet worden. Er zijn momenteel te veel onnodige kosten. Ook de communicatie moet beter”, meent hij.

Wat die communicatie betreft, liet N-VA Lievegem onlangs misschien zelf een steekje vallen. In een folder werd een zoekertje geplaatst waarin potentiële kandidaten werden opgeroepen zich te melden. Zo werd minstens de indruk gewekt dat de lijstvorming stroef verliep. “Dat kan ik ten stelligste tegenspreken”, zegt Parmentier. “Op vier kandidaten na is onze lijst gevormd. Maar het klopt dat de communicatie daarrond verwarrend was.”

“Het belangrijkste is dat we een lijst zullen hebben met allemaal gemotiveerde mensen, die allemaal hun mandaat zullen opnemen. Daar ontbrak het ons in het verleden soms wat aan”, besluit voorzitter Didier Garré.