Website MR roept even op tot verdelging daklozen en vluchtelingen
Foto: Photo News

Het euvel werd snel rechtgezet, maar de website van de Franstalige liberalen riep vandaag even op tot het verdelgen van daklozen en vluchtelingen.

Op de website pour.be kunnen burgers terecht die in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen meer te weten willen komen over de programma’s van de liberale kandidaten waar ze in Franstalig België op kunnen stemmen. In een eerste fase stond de website ter beschikking van burgers die zelf bestuursvoorstellen hadden. In totaal werden zo 830 voorstellen verzameld.

Maar op de deelpagina voor Brussel-stad stond maandag een wel erg opmerkelijk projectvoorstel: een dat opriep tot de ‘verdelging van “onze daklozen” en de vluchtelingen’. ‘Om te kunnen beantwoorden aan de noden van onze bevolking’, verklaarde de beschrijving de noodzaak van het project. ‘Deze twee plagen moeten uitgeroeid worden, want ze creëren onveiligheid in onze stad’, om te besluiten met ‘stem MR!’.

‘Een technische fout’, werd snel gecommuniceerd. ‘Per ongeluk zijn alle burgervoorstellen gepubliceerd, zonder te zijn gevalideerd. Deze waarden zijn duidelijk in strijd met die van de partij.’ Het euvel werd snel rechtgezet, maar enkele snelle Twitteraars hadden de fout natuurlijk al gespot.