Hier moet hoogste woontoren van Belgische kust komen
Foto: VLN
Een projectontwikkelaar wil op de zeedijk van Nieuwpoort een woontoren van 24 verdiepingen neerpoten. Dat zou meteen het hoogste gebouw op de zeedijk worden aan onze kust.

Het bouwbedrijf Condius heeft het project al voorgesteld aan het gemeentebestuur, al zegt burgemeester Geert Vanden Broucke dat het nog maar om een 'idee' gaat.

In Nieuwpoort mag je op dit moment maar negen verdiepingen hoog bouwen. In Oostende mag je tot zestien etages. Gino Weyne van Condius zegt dat ze 'afwillen van een kustlijn vol karakterloze appartementsblokken die aan elkaar hangen'.

Er is nog geen bouwaanvraag ingediend, maar het project heeft wel al een eigen website om mogelijke kopers aan te spreken. 'Met dit topproject zullen wij pogen ons architecturaal te overtreffen', klinkt het.

'Het is de bedoeling de appartementen met een oppervlakte tot 300 m² te voorzien van een maximale beleving van zicht en licht. De grote leefterrassen moeten u optimaal laten genieten van de omgeving met zijn zeezicht, maar ook van de groene binnentuin en zijn groendaken.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig