Belgische skiër komt om na lawine in Franse Alpen
Themabeeld lawine Foto: Sebastien Izzilo/le Dauphine Libéré

Twee skiërs, waaronder één Belg, zijn zondag omgekomen bij twee lawines in de Franse Alpen.

Het incident gebeurde rond 13.00 uur in Vallorcine, vlakbij de Zwitserse grens. De Belg was met twee andere landgenoten en een gids buiten de piste aan het skiën toen de lawine zich voordeed. Twee Belgen werden door het natuurgeweld meegesleurd. Een van hen overleefde dat niet, de ander raakte zwaargewond, melden Franse media.  Er viel behalve een dode ook een gewonde. De gids en de derde Belgische skiër bleven ongedeerd.

De gids en de andere Belg raakten niet gewond. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

Meerdere lawines

Bij een andere lawine in Vallorcine, die zich slechts enkele minuten eerder voordeed, kwam ook een persoon om het leven. De man werd onder de sneeuw gevonden, maar kon nog worden gereanimeerd. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar enkele uren later.

Een Zwitserse wandelaar werd door een derde lawine meegesleurd in het nabijgelegen Samoëns. Hij is nog altijd vermist. Tientallen reddingswerkers hebben bijna vijf uur naar de man gezocht. Hij werd niet gevonden voordat het speurwerk wegens de moeilijke weersomstandigheden moest worden stopgezet. De echtgenote van de man werd levend teruggevonden en is naar het ziekenhuis overgebracht, weet de lokale krant Dauphiné Libéré.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig