Aartsbisschop van Canterbury doopt Meghan Markle deze maand
Foto: EPA

De aartsbisschop van Canterbury, het hoofd van de Anglicaanse Kerk, zal prins Harry’s verloofde Meghan Markle dopen voor het aangekondigde huwelijk van het stel in mei. Dat schreef de Sunday Times.

De privé-doop van Markle, die werd opgevoed als protestantse maar naar een kahtolieke school ging, zou deze maand nog plaatsvinden -mogelijk deze week- in een kapel van het Kensington Palace, de residentie waar het koppel in Londen verblijft.

Markle vroeg naar de aartbisschop van Canterbury, Justin Welby, die volgens een anonieme bron ‘dichtbij het koppel staat’ om het doopsel uit te voeren. Welby zal het huwelijk van Harry (33) en Meghan (36) op zaterdag 19 mei inzegenen in de St. George’s Chapel, een koninklijke kapel binnen Windsor Castle.

Haar doopsel is geen voorwaarde voor het huwelijk, maar een eigen beslissing van Meghan, aldus de Sunday Times. Het wordt als een gebaar van respect voor koningin Elizabeth II gezien. De grootmoeder van Harry is als Britse koningin tegelijkertijd hoofd van de Kerk van Engeland.

Huwelijk

Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle belooft een grote gebeurtenis te worden. Zo nodigt het koppel ook 1.200 gewone burgers uit om samen met hen hun grote dag te vieren. Het toekomstige prinselijke paar wil een brede waaier aan achtergronden en leeftijden, waaronder ook ‘jonge mensen die van sterk leiderschap blijk hebben gegeven, en zij die hun gemeenschap hebben gediend.’

Het kerkelijk huwelijk start om 12.00 uur en zal rond 13.00 uur afgerond zijn. Nadien zal het paar een tochtje van drie kilometer maken met de koets. Nadien worden ze verwacht voor een receptie in St. George’s Hall. Dan volgt nog een diner en een feestje voor familie en vrienden. Prins Charles zal die avond de gastheer zijn, net zoals hij in 2011 al deed voor William en Kate.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig