Een trouwstoet heeft zaterdagavond heel wat hinder veroorzaakt op de A12 ter hoogte van Meise. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) eist een keiharde aanpak van de daders.

Een bestuurder die achter de trouwstoet reed, filmde de beelden met zijn dashcam. Hij stuurde ze naar de redactie van Het Nieuwsblad. Op de beelden is onder meer te zien hoe de stoet halt houdt en hoe iemand in de lucht wordt gegooid.

'We hebben rond half zes inderdaad een melding binnengekregen van traagrijdend verkeer op de A12, vermoedelijk een trouwstoet', bevestigde de woordvoerder van de federale politie aan het Nieuwsblad. 'Op dat moment was er echter geen ploeg beschikbaar om een kijkje te gaan nemen. Op het moment dat we wel ter plaatse waren, was er al niets meer te zien van de trouwstoet.'

'Levensgevaarlijk hyper-egoïsme'

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) spreekt op Twitter over 'weerzinwekkende' beelden. 'Levensgevaarlijk hyper-egoïsme. Justitie moet op basis van getuigenissen en beeldmateriaal keihard optreden. Tijd dat voorbeelden gesteld worden. De straat is niet van hen.'

Gerechtelijk staartje?

Het is nog niet zeker of deze beelden ook gevolgen zullen hebben voor de verantwoordelijken. 'Als de bestuurder dacht dat hij en/of zijn passagiers in gevaar werden gebracht, kan hij een klacht indienen bij de lokale politie of de federale wegpolitie. Hij kan de beelden die hij filmde dan overleveren als mogelijk bewijsmateriaal. Het is dan aan een rechter om te oordelen of die beelden ook effectief kunnen dienen als bewijs', zegt de woordvoerder.

Het parket van Halle-Vilvoorde wacht het politieonderzoek af naar de chaotische trouwstoet die zaterdagavond het verkeer lamlegde op de autoweg A12 in Meise. Dat heeft het parket zondagnamiddag meegedeeld. Het gerecht probeert op basis van videobeelden de identiteit van de feestvierders te achterhalen. Nadien volgt mogelijk een proces-verbaal.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig