Fiorentina-aanvoerder Davide Astori onverwacht overleden
Foto: Photo News

De Italiaanse voetballer Davide Astori is zaterdagnacht op amper 31-jarige leeftijd overleden, zo meldde het Italiaanse nieuwsagentschap ANSA zondag. Fiorentina bevestigde het tragische nieuws intussen op zijn Twitter-account.

Astori was met zijn team Fiorentina op afzondering in een hotel in Udine, daags voor de wedstrijd tegen Udinese. Hij overleed in zijn slaap. De competitiewedstrijd is uitgesteld.

De officiële doodsoorzaak is nog niet bekend. Volgens Italiaanse media zou het om een hartstilstand staan.

De centrale verdediger was aanvoerder van Fiorentina, de huidige nummer tien uit de Serie A. Astori speelde veertien interlands voor Italië.

Alle competitiewedstrijden van zondag in de Italiaanse Serie A zijn afgelast. Met Udinese-Fiorentina, Genoa-Cagliari, Torino-Crotone, Benevento-Hellas Verona, Chievo-Sassuolo, Atalanta-Sampdoria en de Milanese stadsderby tussen Milan en Inter stonden er zondag nog zeven wedstrijden op het programma in de Italiaanse hoogste klasse. Een nieuwe datum is er vooralsnog niet.

De wedstrijden in de lagere klassen van zondag en maandag zullen worden voorafgegaan door een minuut stilte, zo kondigde de Italiaanse voetbalbond (FIGC) aan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig