Laatste kans om te genieten van de zon
(archiefbeeld) Foto: BELGA

Zondagnamiddag wordt het snel overal zwaarbewolkt tot betrokken. Vanaf de kust en het zuidwesten trekken regen en buien over het land. Enkel in de provincie Limburg blijft het nog langer droog. De maxima liggen tussen 7 graden op het Ardense reliëf en 13 graden in de Kempen. De wind waait zwak of matig uit zuid tot zuidoost, ruimend naar zuidzuidwest in de kustregio. Dat meldt het KMI.

Zondagavond krijgen we nog regen of buien, maar vannacht wordt het snel droog met in sommige streken zelfs opklaringen. Maar vervolgens verschijnt er weer veel lage bewolking. In de zuidoostelijke helft van het land blijft het trouwens zwaarbewolkt. De lage bewolking kan op het reliëf de zichtbaarheid beperken. Waar er toch opklaringen aanwezig blijven, kan het kwik dalen tot rond +1 graad. Elders liggen de minima in de buurt van +3 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten, krimpend naar het zuiden.

Maandag blijft het droog. ‘s Ochtends is het op de meeste plaatsen grijs, maar in de namiddag wordt het wisselend bewolkt. De maxima liggen rond 6 of 7 graden in de Hoge Venen en tussen 8 en 12 graden elders. De wind is zwak of matig uit het zuiden, krimpend naar het zuidoosten.

Dinsdag sleept een zwakke storing over ons land. Er zal redelijk veel bewolking zijn met hier en daar een spatje regen. Tussendoor verschijnt af en toe ook de zon. De maxima liggen rond 4 graden in de Hoge Venen en rond 10 graden in Laag-België. Woensdag is het vaak bewolkt met buien, die soms fel kunnen zijn en lokaal kunnen gepaard gaan met korrelhagel en onweer. In de Ardennen kan de neerslag vooral ‘s avonds een winters karakter aannemen. Tussen de buien door zijn er vaak ook mooie, zonnige perioden. Het kwik klimt tot 8 of lokaal 9 graden in het centrum van het land.

In de tweede helft van de week krijgen we actieve regenzones. De temperaturen liggen dicht bij 10 graden in het centrum.