Bezoekersrecord voor Museum Night Fever
Foto: EPA

In totaal bijna 68.000 bezoeken aan 27 deelnemende musea, en bijna 17.000 unieke bezoekers. Dat is de balans na Museum Night Fever in Brussel, het evenement waarbij musea gezamenlijk een zaterdagavond in het voorjaar de deuren openzetten, en concertjes, performances en andere bijzonderheden organiseren. ’Een recordeditie met één bezoekuur langer en meer deelnemende musea dan ooit tevoren’, klinkt het zondagnacht in een persbericht.

Een Charleston-avond in het Museum van Elsene dat na dit weekend voor het drie jaar sluit, geïmproviseerde metaalpercussie in het Legermuseum, of een stille wandeling door de vzw Passe Muraille in mime en gebarentaal door het Museum van Natuurwetenschappen. Het waren slechts enkele blikvangers van deze editie van Museum Night Fever, die begon om 19 uur en stopte om 2. Vijf musea namen dit jaar voor het eerst deel, waaronder het Museum van de Kruisboogschutters, met schietdemonstraties en intieme concertjes.

Volgens de organisatie kenden alle musea een zeer goede opkomst. De meeste bezoekers kwamen bij de grote musea over de vloer, met bijvoorbeeld 12.400 bezoekers in het BELvue Museum, maar ook de kleinere musea lokten volle zalen. In het Joods Museum waren er 1.500 bezoekers, in de GardeRobe MannekenPis 650, en in het art & marges museum 500.

Drie vierde van de bezoekers was onder 35 jaar. Gratis pendelbussen van openbaarvervoermaatschappij MIVB brachten de bezoekers de stad rond, terwijl ze ook in de bussen zelf verrast werden door performances. Tijdens de vorige edities namen er 23 musea deel en waren er 16.500 unieke bezoekers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig