Bestuurder dodelijk ongeval E40 geeft zich aan
Foto: IF

Bij een verkeersongeval op de E40 ter hoogte van Oostduinkerke in de richting van de Franse grens is zaterdagochtend een man overleden. Het West-Vlaams parket, afdeling Veurne, bevestigt het overlijden. Het onderzoek loopt volop.

Een voorbijganger heeft zaterdagochtend een lugubere ontdekking gedaan langs de E40, ter hoogte van Booitshoeke (Veurne). Mike Lucidarme, een brandweerman en ambulancier die daar toevallig passeerde, trof een overleden passagier aan in een gecrashte wagen.

Van de bestuurder was er aanvankelijk geen spoor. Er werd een zoekactie op poten gezet: de politie stapt de velden en wegen in de omgeving af en duikers van de brandweer zoeken in de gracht. De bestuurder gaf zich enkele uren later aan bij de politie in het Noord-Franse Duinkerke. Dat bevestigt het West-Vlaamse parket, afdeling Veurne.

De wagen van het slachtoffer belandde naast de snelweg in een diepe gracht. Het gaat om een auto met Franse nummerplaat. Uit de eerste verklaring van de man blijkt dat het ongeval zou gebeurd zijn omstreeks kwart over drie in de nacht van vrijdag op zaterdag. 

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen ze het levenloze lichaam aan van een man. Het parket heeft een verkeersdeskundige gestuurd, maar kan nog geen extra details geven. Er zou ook nog gezocht worden naar een passagier, maar ook dat kon het parket nog niet bevestigen of ontkennen.