Rechtbank heropent debatten in dossiers over rellen Brussel
Rellen in Brussel Foto: Photo News

De Brusselse correctionele rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan in de twee dossiers over de rellen die op 25 november plaatsvonden aan de Naamsepoort en op de Louizalaan.

De rechtbank heeft in beide dossiers de debatten heropend omdat ze de dossiers gezamenlijk wil behandelen. Bovendien willen de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene en de Brusselse commissaris Vandersmissen zich nog burgerlijke partij stellen. Beide zaken zijn daarom uitgesteld naar vrijdag 16 maart. Dan zullen ook alle dossiers over de rellen van 11 november opnieuw behandeld worden.
Op 25 november 2017 vond op het Poelaertplein een betoging plaats tegen de slavernij in Libië. Die mondde uit in rellen, waarbij het zowel op de Louizalaan als aan de Naamsepoort tot confrontaties kwam met de politie en verschillende winkels werden vernield.

Rellen

Brussel werd in november drie keer opgeschrikt door hevige rellen. Op 11 november kwam het aan de Beurs tot rellen na de voetbalwedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust. Op 15 november liep het bezoek van de Franse ‘influencer’ en social media-ster Vargasss92 zwaar uit de hand, en op 25 november ontaardde de betoging tegen de slavernij in Libië dus in rellen op de Louizalaan.

Na de rellen werden 36 personen opgepakt, van wie één persoon zelfs tweemaal. Voor de rellen van 11 november werden 12 meerderjarigen en 6 minderjarigen opgepakt, voor de rellen van 15 november werden 11 minderjarigen en 1 meerderjarige opgepakt en voor de rellen van 25 november 4 meerderjarigen en 3 minderjarigen.