Maddy Wilford (17) kreeg bij de schietpartij op haar middelbare school in Parkland (VS) op 14 februari drie kogels in haar lichaam. Even werd gevreesd dat ze het niet zou halen, maar tijdens een persconferentie verklaarde ze goed te herstellen.

De ouders van de scholier zijn dankbaar dat hun dochter nog leeft. 'Ik ben zo blij dat ik hier naast mijn dochter kan zitten. We zijn de hulpverleners, dokters en verpleegkundigen dankbaar voor het leven van onze dochter', zei de vader, David Wilford, op de persconferentie. 

'Niet gehaald'

'Toen we de klassen aan het onderzoeken waren, dachten we eerst dat Maddy het niet gehaald had', zei brandweerman Laz Ojeda. 'Ze zag er erg bleek uit, en politieagent Fernandez schudde haar door elkaar op zoek naar een teken van leven. Toen bewoog ze.'

Maddy vocht de eerste dagen na de schietpartij voor haar leven. Ze moest verschillende operaties ondergaan voor de schotwondes in haar long, buik en arm. 'Ze heeft heel veel geluk gehad', besluit dokter Igor Nisjiporenko, medische directeur van het traumacentrum Broward North. 

Schietpartij

In de middelbare school in Parkland, op 72 kilometer van Miami, opende Nicolas Cruz op 14 februari het vuur. Hij was zelf oud-leerling en maakte zeventien dodelijke slachtoffers. De politie kon hem achteraf inrekenen.