Trump: ‘Zou moordenaar desnoods met blote handen te lijf gaan’
Foto: Photo News

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zware kritiek geuit op de gewapende agent die aanwezig was op de campus in Florida waar Nikolas Cruz 17 mensen neerschoot.

Naar eigen zeggen zou Donald Trump de moordenaar ‘desnoods met de vuisten’ te lijf zijn gegaan.

Zijn hyperbolische uitspraak tijdens een ontmoeting maandag in het Witte Huis met gouverneurs van verscheidene deelstaten was vooral bedoeld om nogmaals de politieagent te schofferen die het schoolgebouw moest bewaken, maar die het vertikte om tijdens de fatale schietpartij het gebouw binnen te gaan.

Heel zeker van zijn heldendaad was Trump niet: ‘Je weet het pas als je er echt mee te maken hebt, maar ik denk -ik geloof werkelijk - dat ik naar binnen zou zijn gelopen zelfs al was ik niet gewapend.’

‘En de meeste (politici) in deze kamer zouden net hetzelfde gedaan hebben’, voegde hij daaraan toe. De president was ook erg kritisch voor de verschillende agenten in de buurt van de school: ‘Ik heb dit weekend verschillende agenten aan het werk gezien. Dat waren niet bepaalde de besten van de klas (‘medal of honor winners’, aldus Trump). De manier waarop zij reageerden was werkelijk afgrijselijk.’

De gouverneurs dankten voor het eerbewijs maar schoten wel Trumps voorstel af om leraars te bewapenen.

Scott Peterson, de voormalige ‘school resource officer’ van Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland heeft ondertussen ontslag genomen. Of de man een aanklacht boven het hoofd hangt, is nog niet duidelijk.