Chocoladesalon viert bier en chocolade
Foto: Chocoladesalon

Chocoladeliefhebbers kunnen zich dit weekend opnieuw in de handen wrijven. Het Chocoladesalon in Brussel brengt deze editie hulde aan bier en chocolade en werpt een licht op een vierde soort chocolade: Ruby.

Naast zwarte, witte en melkchocolade bestaat sinds kort ook de roze chocolade ‘Ruby’, uitgebracht door Callebaut. Die chocolade, gemaakt uit de ruby cacaobonen en volledig vrij van kleurstoffen of fruitsmaken, mag uiteraard niet ontbreken op het Chocoladesalon.

Daarnaast biedt Duvel gedurende drie dagen degustaties aan, in samenwerking met Jitsk Chocolates en biersommelier Brecht Terryn. Zij zullen het gesprek over de combinatie tussen bier en chocolade levendig houden.

Chocoladesalon viert bier en chocolade

Nog een blikvanger op het salon is de ‘Trinity tablet’, waarvoor chocolatiers Pierre Marcolini, Jean-Philippe Darcis en Cédric De Taeye hun krachten hebben gebundeld. Zij zijn alle drie bean-to-bar ambassadeur (chocolatiers die hun chocolade zelf maken). De opbrengst van hun tablet gaat naar de Indiase ngo ‘Stop’, die jonge meisjes die slachtoffer werden van mensenhandel helpt.

Ook de traditionele modeshow van jurken in chocolade mag niet ontbreken. De creaties van chocolatiers en designers worden donderdagavond in avant-première onthuld op de officiële openingsavond. Daarna kan het publiek ze bewonderen tijdens de dagelijkse modeshow.

Zin gekregen in een stukje chocolade? U kunt terecht op het Chocoladesalon van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart in Tour & Taxis, Brussel. Meer informatie vindt u op de website.