O’Sullivan verplettert Ding op weg naar 32e rankingtitel en persoonlijk record, maar: “Het WK? Daar ben ik te oud voor”
Foto: Photo News

Ronnie O’Sullivan (WS-2) heeft zondag in het Engelse Preston de World Grand Prix snooker gewonnen. In de finale maakte de 42-jarige Engelsman met 10-3 brandhout van de Chinees Ding Junhui (WS-4). Hij bracht zo een 32e rankingtitel op zijn palmares en is nog maar vier toernooizeges verwijderd van het record van Stephen Hendry.

Ding won het eerste frame dankzij een 53 break en kon met nog een break van 68 tot 2-2 gelijke tred houden. Dan vond “The Rocket” het welletjes en potte hij breaks van 71, 124, 105, 59, 120 en 83 weg voor een vlotte zege.

“Het was niet zo heel goed, maar Ding maakte ook foutjes en daar heb ik van kunnen profiteren”, reageerde O’Sullivan. “Scoren ga ik altijd wel doen, ook als ik niet op mijn best ben.”

Voor het eerst in zijn carrière wint O’Sullivan vier rankingtoernooien in één seizoen. Eerder was hij de beste in het English Open, het Shanghai Masters en het UK Championship. Drie spelers konden in het verleden vijf toernooien in één seizoen winnen. Dat zijn Hendry, Ding en Mark Selby. Met nog vijf rankingtoernooien voor de boeg kan O’Sullivan hen evenaren of beter doen. In Preston kreeg O’Sullivan een cheque van 100.000 pond (113.500 euro) overhandigd en dat bracht zijn prijzengeld dit seizoen boven de 600.000 pond. Hij kan de eerste speler in de geschiedenis worden die in één seizoen een miljoen pond verdient. Een zesde wereldtitel en de daar bijhorende 425.000 pond zou daarvoor volstaan.

“Maar ik denk niet dat ik in staat ben om nog eens wereldkampioen te worden”, verklaarde O’Sullivan. “Daar ben ik te oud voor. Op het WK moet je twee weken lang top zijn. Dat heb ik momenteel niet in me. Ach, we zien wel wat het daar wordt.”

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig