Belg vervangt Buffett als bestuurder bij Kraft Heinz
Foto: REUTERS

Investeerder Warren Buffett stopt aan het einde van zijn termijn als bestuurder bij de Amerikaanse voedingsgigant Kraft Heinz. Dat maakte het concern bekend. De Belg Alexandre Van Damme wordt voorgedragen om Buffett te vervangen in de raad van bestuur.

Warren Buffett speelde een zeer belangrijke rol in de creatie van Kraft Heinz: als CEO van Berkshire Hathaway werkte hij samen met investeerder 3G Capital om ketchupmaker Heinz over te nemen in 2013. Een kleine twee jaar later fusioneerde Heinz met Kraft Foods.

Kraft Heinz heeft de Belg Alexandre Van Damme genomineerd om de vacante plek als commissaris in te vullen. ‘We zijn erg blij dat we de expertise en het inzicht van Alexandre bij Kraft Heinz kunnen binnenhalen, en geloven dat zijn managerservaring en leiderschap erg waardevol zullen zijn voor de raad van bestuur, de leiding en het bedrijf in zijn geheel’, luidt het.

De immer discrete Alexandre Van Damme is een van de rijkste Belgen. Hij is een belangrijke familiale aandeelhouder van bierbrouwer AB InBev en speelde onlangs nog een sleutelrol bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht, waar hij ook aandeelhouder is.