Oostmalle wordt allerlaatste wedstrijd van Klaas Vantornout
Foto: BELGA

Wie Klaas Vantornout voor de allerlaatste keer aan het werk wil zien moet aanstaande zondag afzakken naar de Sluitingsprijs van Oostmalle. De tweevoudige Belgische kampioen veldrijden hangt op 25 februari omstreeks 16 uur de fiets definitief aan de haak.

Een veelwinnaar was Klaas Vantornout nooit. Maar met 42 zeges mag de West-Vlaming toch terugkijken op een meer dan geslaagde carrière. De parels aan de kroon zijn natuurlijk de twee landstitels die Vantornout behaalde, in Mol (2013) en in Erpe-Mere (2015). Ook in het oog springend zijn vier overwinningen in klassementscrossen. Zo trok Klaas aan het langste eind in Gieten (Superprestige, 2008), Middelkerke (Superprestige, 2012), opnieuw Middelkerke (Superprestige 2013) en Asper-Gavere (Superprestige, 2014).

Ook de supporters van Stijn Caluwé kunnen hun pupil voor het laatst als renner bewonderen. De winnaar van de bronzen medaille bij de beloften op het BK van Oostende van dit jaar slaat andere wegen in. Ook Rob Peeters en Joeri Adams werken hun laatste competitiemeters af op en rond het vliegveld van Oostmalle.