Stad Antwerpen lanceert eigen ‘kinderopvangzoeker’
Themabeeld Foto: BELGAIMAGE

Wie informatie zoekt over kinderopvang in de stad Antwerpen, kan voortaan terecht op het nieuwe online portaal Kinderopvangzoeker.

Die tool biedt ouders ook de mogelijkheid om meteen een aanvraag in te dienen voor een opvangplaats voor hun kind, en om die aanvraag verder op te volgen. De stad investeert 100.000 euro in het project.

Antwerpen investeerde de voorbije jaren fors in stedelijke en private kinderopvang, maar het stadsbestuur zegt vast te stellen dat de zoektocht naar informatie over kinderopvang en waar er vrije plaatsen zijn nog niet evident is.

Volledig overzicht

‘Door alle informatie over kinderopvang te centraliseren, krijgen ouders een volledig overzicht van de opvangmogelijkheden in de stad, en moeten ze niet meer zelf hun weg zoeken in het uitgebreide en complexe aanbod’, zegt schepen voor Kinderopvang Nabilla Ait Daoud (N-VA). ‘Een ouder kan ook aanvragen via de unieke tool registreren, beheren en opvolgen. Op deze manier is een kinderopvangplaats slechts een muisklik verwijderd.’

De nieuwe tool bundelt alle aanbieders van kinderopvang op het Antwerpse grondgebied. Je kan zoeken op een kaart, op adres of op naam. Er staat ook telkens de nodige praktische informatie zoals openingsuren, prijs en eventuele beschikbaarheid bij. Bij 70 procent van de initiatieven kunnen ouders al een online aanvraag doen.

De stad voorziet ook begeleiding voor ouders die minder digitaal onderlegd zijn. Zij kunnen onder meer terecht bij het contactpunt van de regie Kinderopvang en bij de dienst Inburgering.

Interesse? Dan kan u hier terecht.