Colruyt haalt Nestlé-producten uit de rekken door prijzenconflict
Foto: BELGA

Minstens achttien producten van Nestlé zijn niet meer te koop in de winkels van Colruyt. De supermarktketen heeft de producten uit de rekken genomen omdat het lagere prijzen eist en het Zwitserse bedrijf niet ingaat op die vraag. Dat meldt De Tijd woensdag.

Onder andere spekblokjes van Nestlé-merk Herta, maar ook Lion-snoeprepen, Nestlé-babyvoeding, yoghurt en Nesquik-cacaopoeder zijn niet meer terug te vinden bij Colruyt.

Colruyt is niet de enige Europese supermarktgroep die in conflict ligt met Nestlé. Ook met onder andere de ketens Edeka (Duitsland), Conad (Italië) en Intermarché (Frankrijk) is er een dispuut. Die maken net als Colruyt deel uit van Agecore. In die vereniging hebben zes Europese supermarktketens de krachten gebundeld om samen meer macht te hebben bij prijsonderhandelingen met leveranciers zoals Nestlé.

In een reactie zegt Nestlé de reactie van Colruyt te betreuren, omdat de onderhandelingen nog lopen. In een reactie van Colruyt klinkt het dat het bedrijf overtuigd is tot een overeenkomst te zullen komen.

In november verdwenen enkele producten van Lay’s en Pepsi voor twee maanden uit het Colruyt-aanbod door een ruzie met eigenaar PepsiCo.