Minder dan 6 procent van auto’s heeft ongeval
in 2017 moesten de verzekeraars tussenkomen in ruim 343.000 verkeersongevallen. Foto: bfm

Vorig jaar veroorzaakte 5,98 procent van alle verzekerde voertuigen een ongeval met schade. Dat is het laagste aantal in jaren.

Volgens de verzekeringsfederatie Assuralia waren er vorig jaar in ons land 343.315 auto-ongevallen waarbij de bestuurders gebruik hebben gemaakt van hun verzekering burgerlijke aansprakelijkheid om de veroorzaakte schade te betalen. Het ging om 5,98 procent van alle voertuigen die zo’n BA-verzekeringspolis hebben.

Anders gezegd: net geen 6 procent van alle voertuigen hebben in 2017 een ongeval met schade veroorzaakt waarin de verzekeringsmaatschappij is moeten tussenkomen.

Dat zijn er een stuk minder dan in de voorgaande jaren. In 2016 ging het nog om 6,28 procent van de auto’s en in 2010 zelfs om 7,21 procent. Toen gingen liefst 380.416 wagens in de fout bij een ongeval.

Volgens Hans De Cuyper, voorzitter van Assuralia, neemt de verkeersveiligheid ‘jaar na jaar toe’ als gevolg van beleidsinspanningen (zoals snelheidsbeperkingen en een betere verkeersinfrastructuur) en omdat de autoconstructeurs steeds meer veiligheidssystemen inbouwen in alle modellen.