Kirsten Flipkens naar tweede ronde in Boedapest
Foto: BELGA

Kirsten Flipkens (WTA 67) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in de Hongaarse hoofdstad Boedapest (hard/250.000 dollar).

In de openingsronde haalde Flipkens het in twee sets van de Roemeense Monica Niculescu (WTA 75): 6-3 en 7-5 na 1 uur en 32 minuten. In de tweede ronde neemt Flipper het eerstdaags op tegen de winnares van het duel tussen het Slovaakse topreekshoofd Dominika Cibulkova (WTA 33) en de Hongaarse Fanny Stollar (WTA 210), die een wildcard kreeg van de organisatoren.

In het dubbelspel nam ze maandagavond aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson al de eerste horde. Ze klopten de Zweeds-Russische tandem Cornelia Emily Lister/Yana Sizikova na een uur en een kwartier tennis in een supertiebreak (4-6, 6-0 en 10/5). Bij de laatste acht kan een confrontatie wachten met Ysaline Bonaventure, die een koppel vormt met de Hongaarse Jani Reka-Luca. Zij moeten in de eerste ronde dan wel voorbij het plaatselijke duo Panna Udvardy/Dalma Galfi, die een wildcard kregen van de organisatie.

Ook Bonaventure en Van Uytvanck stoten door

De Belgen doen het goed in Boedapest, want ook Bonaventure (WTA 154) en Alison Van Uytvanck (WTA 80) zitten er in de tweede ronde van het enkelspel. De 23-jarige Bonaventure moest afgelopen weekend kwalificaties afwerken in Boedapest, maar daar was op de hoofdtabel niets van te merken. Ze schakelde de 21-jarige Spaanse Sara Sorribes Tormo (WTA 108) met twee keer 6-0 uit, in de tweede ronde wacht met de Kroatische Donna Vekic (WTA 53) het achtste reekshoofd.

Van Uytvanck plaatste zich maandag al voor de tweede ronde van het enkelspel. Van Uytvanck nam in twee sets (6-3 en 6-2) de maat van de Française Oceane Dodin (WTA 95). In de tweede ronde wacht voor de Grimbergse een confrontatie met het Roemeense vijfde reekshoofd Mihaela Buzarnescu (WTA 39).