Cavendish houdt hersenschudding en whiplash over aan valpartij

Mark Cavendish heeft een hersenschudding en een whiplash overgehouden aan zijn valpartij in de openingsrit van de Ronde van Abu Dhabi. De sprinter van Dimension Data ging nog voor de officiële start tegen het asfalt en gaf er de brui aan.

Cavendish kwam ten val in de geneutraliseerde zone, enkele kilometers tussen de officieuze en officiële start. Weliswaar kroop hij daarna opnieuw op zijn fiets, uiteindelijk moest hij na zo’n vijf kilometer wedstrijd in de wagen stappen. Welke blessures de kopman van Dimension Data heeft opgelopen, is nog niet bekend.

“Mark heeft een hersenschudding en een whiplash overgehouden aan zijn valpartij”, zegt teamdokter Adrian Rotunno. We wilden geen enkel risico nemen en beslisten om Mark meteen uit koers te halen.”

Cavendish is de ambassadeur van de Abu Dhabi Tour en een van de smaakmakers in deze rittenkoers. De eerste drie ritten in deze WorldTour-koers in het Midden-Oosten waren op maat van de sprinters, maar Cavendish zal dus niet langer zijn kans kunnen gaan.

Cav won dit jaar al een wedstrijd, een rit in de Ronde van Dubai, en was vorig jaar lange tijd uit met klierkoorts. Voorts kwam hij ook ten val in de vierde rit van de Ronde van Frankrijk en liep hij een breuk op aan de schouder waardoor hij eveneens lange tijd aan de kant stond.