Groen en Vizie samen naar verkiezingen
Groen en Vizie gaan samen naar de gemeenteraadsverkiezingen: v.l.n.r. Veerle Renier (Groen), Bjorn Verhaeghe (ViZie), Balder Clarys (Groen) en Bjorn Horré (ViZie). Foto: fmr

Groen Izegem laat de SP.A nu definitief links liggen. De partij kiest voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober Vizie als partner. Beide partijen hebben op veel vlakken dezelfde visie.

Het is eigenlijk Vizie dat toenadering gezocht heeft tot Groen. Onder meer het feit dat beide partijen dezelfde opvatting delen over milieu en natuur vond Vizie aantrekkelijk. Groen ging overstag na het aanzoek en beiden trekken nu in oktober arm in arm naar de kiezer.

Groen maakte bij het begin van de legislatuur in kartel met SP.A nog deel uit van de meerderheid, maar blies een tijd geleden dat kartel op en belandde zo op de oppositiebanken. Het nieuwe kartel wil in de volgende legislatuur weer deel uitmaken van de meerderheid.

Onder meer met een gezamenlijk klimaatplan van 56 punten om Izegem tegen 2050 klimaatneutraal te maken, willen ze naar de gunst van de kiezer dingen. “Ons klimaatplan voor Izegem is een ambitieuze aanzet”, zegt Balder Clarys van Groen Izegem. “Het is een insteek voor een ruimer en breder plan, ontworpen en uitgevoerd met de Izegemse burgers. Wij gaan ervan uit dat zij nog meer goede ideeën hebben dan wij hier aanbrengen.”

“Maar dat klimaatplan is niet het enige, ook op sociaal vlak en op het vlak van integratie en diversiteit liggen de standpunten van de partijen dicht bij elkaar”, zegt Bjorn Verhaege van Vizie. “In ons programma schreven we ook aan thema's als slimme energie en duurzame mobiliteit. Ook de circulaire en lokale economie en gezonde voeding komen aan bod, verder aangevuld met een stevige verankering in het beleid.”

“Het zijn punten waarin wij perfect op elkaar aansluiten. Een samenwerking tussen onze beide partijen is dan ook een logisch gevolg,” besluit Bjorn Horré, voorzitter van ViZie.

INFO

Naar aanleiding van de klimaatdenkdag vandaag, woensdag 21 februari, lanceert Groen/Vizie het klimaatplan. Je kan het terugvinden op www.groen-vizie.be.