Vogue ontdekt Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée
Foto: rr
'Een Belgisch sportlabel gecreëerd door olympiërs zal de hoofden doen omdraaien in de fitness en ver daarbuiten.' Met die titel pakte modeblad Vogue uit om 4254 te beschrijven, het merk van Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée. En of ze daar blij mee zijn.

Na hun carrière als professionele atleten, gooiden Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée het in 2016 over een andere boeg. Ze richtten het sportlabel 4254 op, genoemd naar de magische chrono van 42,54 seconden waarmee ze in Peking een gouden medaille wonen op de 4x100 meter. Bij ons heeft het merk ondertussen al flink naam gemaakt, maar nu hebben ze het ook in de VS ontdekt. Vogue.com bracht namelijk een artikel over 4254 en had enkele mooie woorden in petto. 

'Hoewel de kledingstukken geschikt zijn om mee te sporten, liggen ze ver af van de sportbeha's met daarop de Belgische vlag en de spandex broekjes die de twee droegen tijdens hun recordrace. In de plaats gaven ze het een stijlvolle, streetwise twist', klinkt het onder meer in Vogue.

Elodie schreeuwde dan ook op Instagram haar trots uit. 'Vandaag draag ik geen schoenen, want ik zou er toch heel de dag naast lopen.'