Kendrick Lamar gaat Antwerps in nieuwe videoclip
Foto: pn
In zijn nieuwste videoclip van 'King's Dead' is Kendrick Lamar te zien in een trui met daarop '4ntwerp'. Het is een creatie van de Antwerpse winkel Vier en het ontwerpbureau Uber and Kosher. Daar zijn ze in elk geval in de wolken dat zo'n belangrijke artiest hun hoodie draagt. 'We zijn heel trots', aldus Vier.

Bij Vier en Uber and Kosher zijn ze door het dolle heen, nu Kendrick Lamar in zijn nieuwste clip 'King's Dead' in één van hun creaties te zien is. Het gaat om een trui met het opschrift '4ntwerp' die onderdeel uitmaakt van een capsulecollectie van de Antwerpse winkel in samenwerking met het al even Antwerpse ontwerpbureau. 

Vier was zelf verbaasd toen ze de trui te zien kregen, want er was geen contact met Kendrick Lamar of zijn entourage. 'We weten eigenlijk niet exact hoe hij ermee in contact gekomen is, maar we vermoeden wel dat dat via het merk Opening Ceremony gebeurd is. Waarschijnlijk heeft hij of iemand van zijn entourage het in hun winkel of op de website gespot. Wij zijn sowieso super trots, want het is een artiest die ook bij onze winkel en merk past.'

Niet dat Vier daarmee plots op grote verkoopscijfers hoopt in het buitenland. 'We krijgen wel vaak aanvragen binnen, maar we denken kritisch na over met wie en welke winkels we willen samenwerken.'

Wie de trui uit de videoclip nog te pakken wil krijgen, is er in de winkel van Vier zelf aan voor de moeite. De collectie is, op enkele T-shirts en andere truien met dezelfde opdruk na, uitverkocht. Op de website van Opening Ceremony is hij wel nog te koop voor 93,48 euro.