Jennifer Lawrence verdwijnt even van het scherm
Foto: Photo News

Ze is dit jaar nog te zien in de film 'Red Sparrow', met ook Matthias Schoenaerts, en fans kunnen haar ook nog aan het werk zien in de nieuwe 'X-man'. Maar daarna mag de rode loper even opgerold worden voor actrice Jennifer Lawrence. Ze wordt voltijds activiste.

‘Ik neem een jaar vrij’, zei Lawrence in een interview met 'Entertainment Tonight'. ‘Ik ga samenwerken met de organisatie Represent.Us, en wil meer jonge mensen aansporen om zich te politiek te engageren’, zei Lawrence.

‘Onze democratie maken’

Ze legt uit dat de organisatie niets te maken heeft met partijpolitiek, maar algemeen werkt rond anticorruptie, en vooral ‘de democratie wil maken’.

Lawrence laat al een tijdje haar stem horen. Ze was actief tijdens de Women’s March en pleit voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. ‘Ik ben voor vrouwenrechten en gelijk loon tussen man en vrouw’, stond te lezen op haar Facebookpagina. Daar houdt ze een bord vast waarop staat: ‘De plaats van de vrouw is in de revolutie.’

Ze maakte ook al zelf bekend dat ze minder verdiende dan haar mannelijke tegenspelers in de film ‘American Hustle’. Ze klaagde aan dat Amy Adams en zijzelf minder verdienden dan de mannelijke tegenspelers Bradley Coopers en Christian Bale.