Trump over Oprah: ‘Ik hoop dat je opkomt, dan kan ik je verslaan’
Oprah Winfrey tijdens de Golden Globes Foto: REUTERS

Donald Trump keek geïnteresseerd toe toen Oprah Winfrey in 60 Minutes op CBS een aantal stemmers interviewde. De president haalde nadien naar haar uit op Twitter, en riep haar op zich kandidaat te stellen.

Trump was niet te spreken over de tv-performance van Oprah. ‘Ik keek net naar een heel onzekere Oprah’, tweette Trump. ‘Ik kende haar ooit heel goed, maar haar vragen waren partijdig en de feiten niet correct’. Trump hoopt dat ze zich kandidaat stelt bij de volgende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, ‘zodat ik haar kan verslaan zoals alle anderen’.

De geruchtenmolen omtrent een kandidatuur van de bekende actrice en tv-persoonlijkheid draait op volle toeren sinds haar ‘presidentiële speech’ op de Golden Globes begin dit jaar. Ze was de eerste zwarte vrouw om de Cecil B. DeMille-trofee te krijgen, een oeuvreprijs. Oprah eerde in haar toespraak de #metoo-beweging, en kreeg een staande ovatie van de elite van de Amerikaanse tv-en filmindustrie. De rest van de wereld volgde, want #Oprah2020 en #oprahforpresident waren onmiddellijk trending op sociale media.

Geen president

Zelf heeft ze al meermaals aangehaald dat ze niet geïnteresseerd is om president te worden, want ‘dat zit niet in mijn DNA’. ‘Ik ben steeds zelfzeker en erg bewust van wat ik kan en wat niet. Het presidentschap is iets wat me niet interesseert’, zei Winfrey in het tijdschrift InStyle.

Haar entourage denkt dat ze het wel moet doen. ‘Dat beslist het volk’, liet haar partner, Stadham Graham, weten in de coulissen van de Golden Globes. ‘Ze zou het zeker doen.’ Twee naaste vrienden verklaarden anoniem aan CNN dat Oprah al maanden een eventuele kandidatuur overweegt

Trump is zeker dat hij haar zou verslaan. Vlak na de Golden Globes was zijn toon nog zachter, toen hij zei dat het erg fijn zou zijn om op te komen tegen haar.