Hoogste hotel ter wereld zwaait de deuren open
Foto: The Gevora
's Werelds hoogste hotel heeft de deuren geopend in Dubai. Wie logeert in het Gevora Hotel heeft dankzij de hoogte van 356 meter een prachtig uitzicht op de vele andere torens die de stad rijk is.

Het nieuwe hotel snoept de titel af van het JW Marriott Marquis in Dubai, dat weliswaar amper een meter minder hoog is. The Gevora Hotel biedt niet alleen een fantastisch uitzicht over de andere imposante gebouwen, het baadt ook binnenin in luxe. Zo zijn er heel wat details uitgewerkt in goud, bevat het een wellnesscentrum, een zwembad en vijf restaurants. Het hotel, dat in een art-decostijl werd gebouwd, telt ruim vijfhonderd kamers.

Volgens Guinness World Records is het met zijn 356 meter het hoogste hotel ter wereld. 'We zijn heel blij dat we het Gevora Hotel hebben kunnen openen', klinkt het in een mededeling van manager Jairaj Gorsia. 'We zijn heel gepassioneerd geweest door dit project en klaar om onze visie met de wereld te delen. We hebben een unieke formule gecreëerd die onze vier sterren-service naar nieuwe hoogtes brengt en we kijken er naar uit om de gasten een onvergetelijk verblijf voor te schotelen.'

Aan die vier sterren en alle bijhorende luxe hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Niettemin is het met prijzen vanaf 140 euro best betaalbaar in vergelijking met heel wat andere luxehotels in Dubai. Alleen is er een nadeel voor wie graag eens een kurk laat knallen: het heeft geen licentie om alcohol te schenken.