Ikea introduceert hotdog voor veganisten
Foto: Instagram/Ikea Food Services

Ikea is niet alleen een winkel om leuke spulletjes te kopen voor in huis, je kan er ook aan een voordelige prijs eten. Zweedse balletjes, hotdogs… noem maar op. Alleen is de keuze voor veganisten er vrij beperkt. Maar daar komt nu verandering.

De Zweedse meubelgigant heeft immers de komst van de ‘Veggie Dog’ aangekondigd, een veganistische variant van de hotdog. Het bedrijf wil daarmee de klanten gezondere mogelijkheden kunnen aanbieden.

'Elk jaar genieten zo’n 660 miljoen mensen van het eten bij Ikea', klinkt het. 'Wij willen onze verantwoordelijkheid opnemen en eten serveren dat goed is voor de mens en de planeet/'

Hoewel de hotdog gemaakt is van 100 procent plantaardige ingrediënten, wordt het prototype voorlopig nog niet omschreven als veganistisch. Ikea Food Services is namelijk nog bezig aan een onderzoek of ook alle toegevoegde stoffen volledig veganistisch zijn. 'Maar daar zijn we nu dus mee bezig.'

De veganistische hotdog wordt op het einde van deze maand geïntroduceerd in Ikea in Malmö, Zweden. Vanaf augustus 2018 zal hij ook verkrijgbaar zijn in alle andere Europese winkels.