Meesterlijke Van der Poel evenaart Nys na nieuwe demonstratie in Hulst
Foto: BELGA

Mathieu van der Poel heeft op de Vestingcross in Hulst zijn 30ste zege van het veldritseizoen. Een ongelooflijke prestatie waarmee hij Sven Nys evenaart, die in het seizoen 2006-2007 ook 30 zeges boekte.

Door de afwezigheid van wereldkampioen Wout van Aert was er vooraf maar 1 grote favoriet in Hulst. Mathieu van der Poel leek dat zelf ook te beseffen, want de Europese kampioen nam bij de start al meteen de leiding. Broer David van der Poel kon even later wel nog de kloof dichten na een schuiver van Mathieu en ook Michael Vanthourenhout, de zilveren man van het WK in Valkenburg, kwam nog aansluiten. Aan het einde van ronde twee achtte VDP zijn moment gekomen en liet hij zijn oudere broer David en Vanthourenhout ter plekke.

Meesterlijke Van der Poel evenaart Nys na nieuwe demonstratie in Hulst
Foto: jefi

Michael Vanthourenhout kon zonder grote problemen zijn tweede plaats vasthouden, maar David van der Poel moest zijn snelle start bekopen en werd ook voorbijgereden door Tom Meeusen, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck. Na enkele fouten van Vanthourenhout werd het toch nog razend spannend voorin, waardoor er in het slot nog vier kanshebbers waren voor twee podiumplekken. Laurens Sweeck reed als eerste weg, Tom Meeusen volgde even later in zijn kielzog.

Ver voor de andere tenoren kon echter niemand wat doen aan Mathieu van der Poel, die met grote overmacht zijn 30ste seizoenszege pakte. Daarmee evenaart hij Sven Nys, enkel Roland Liboton deed ooit beter. Sweeck kon uiteindelijk nog net Meeusen afhouden, die met zijn derde plek wel mee het podium op mocht. Eli Iserbyt, de wereldkampioen bij de beloften, viel net naast het podium en werd vierde voor Michael Vanthourenhout.

Voor Mathieu van der Poel volgde er overigens nog een extra beloning na de finish, in de vorm van een lekkere taart...

Meesterlijke Van der Poel evenaart Nys na nieuwe demonstratie in Hulst
Foto: jefi

Uitslag Vestingcross Hulst:

1. Mathieu van der Poel

2. Laurens Sweeck

3. Tom Meeusen

4. Eli Iserbyt

5. Michael Vanthourenhout

6. David van der Poel

7. Toon Aerts

8. Kevin Pauwels

9. Tim Merlier

10. Lars van der Haar